Szerző: Medipress


Az amerikai Környezetegészségtani Intézet kutatói kimutatták, hogy a lakásban mérhető magas allergénszint (allergiához vezető anyag) összefügg az asztma tüneteinek erősségével. A tudósok arra a következtetésre jutottak, hogy az asztmások otthonaiban érdemes csökkenteni az allergének mennyiségét, mivel ezáltal mérséklődhetnek az alapbetegség tünetei.

A vizsgálat az Iowai Egyetemen zajlott, amelynek eredményei emberek millióinak segíthetnek, jelenleg ugyanis az asztma az egyik leggyakoribb idült megbetegedés az USA-ban, összesen több mint 22 millió beteggel. „Az asztmások számára a lakáson belüli allergének jelentősége nem csekély, hiszen a legtöbb ember élete nagy részét beltéren tölti, elsősorban a saját otthonában” – magyarázta Darryl Zeldin a cikk vezető szerzője, egyben az intézet légzésbiológiai laboratóriumának vezető kutatója. (Az eredményeket a Journal of Allergy & Clinical Immunology szerdai online számában tették közzé.)

A felmérés során azt találták, hogy az amerikai otthonokban számos allergén található. A lakások 52 százalékában legalább hat allergént kimutattak, és 46 százalékukban három vagy több allergén igen magas koncentrációban volt jelen. A kutatók a kutya, macska, egér, csótány, poratka és az alternaria gomba allergénjeit mérték. A kutatáshoz egy korábbi nagyszabású vizsgálat adatait is felhasználták, melynek során 75 helyszínen csaknem 2500 ember lakásának allergén helyzetét mérték fel.

Számos tényező hozzájárul az emelkedett allergén koncentráció kialakulásához, így a rassz, a jövedelem, a lakás típusa, valamint az allergének forrásai, mint a háziállatok, vagy a különböző vegyszerek. Az is kiderült, hogy gyermekek jelenlétében általában tisztábban tartják a lakásokat, ami hozzájárul az allergénszint csökkentéséhez. A rendszeres takarítás egyébként az allergének elleni küzdelem olcsó, ám annál hasznosabb eszköze.

Forrás:

https://hvg.hu/egeszseg/

TIPP: Bizonyított, hogy a rendszeres takarításon kívül alkalmanként szükség van egy jó alapos mély-tisztításra is ahhoz, hogy a beltéri allergén koncentrációt a lehető legalacsonyabbra csökkentsük. Allergénmentesítő szolgáltatásunkkal segítünk Önnek otthonát tisztává és allergén mentessé tenni.

A poratka allergia hatékony ellenszere az allergénmentesítés.

Most kedvezményesen próbálhatja ki az allergénmentesítést!
Részletek itt…

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..