Alternatív gyógymódok

Ma már számtalan alternatív gyógymód létezik az allergia kezelésére a  hagyományos orvoslás mellett. Bevallom, hozzám ezek  mindig is közelebb álltak, mit a gyógyszeres kezelések. Sokan esküsznek a homeopátia jótékony hatására, míg mások az akupunktúrát részesítik előnyben. Hallottam olyan esetről, aki a reflexológia áldásos hatására gyógyult meg. Néha egy megfelelő diétával is csodás javulást érhetünk el, és mindenki számára nyitva áll az Anyatermészettől kapott gyógynövények tárháza is. A La pacho kéreg teával, vagy a hazai csalán teával érdemes próbálkozni az allergia ellen is, hiszen ezek az egész szervezet tisztításával, regenerálásával szolgálják egészségünket.

A lényeg, hogy semmiképpen se törődjünk bele allergiánkba!

”Ahány ember annyi féle.” Mindenkinek más és más a szervezete, ezért senkinek sem ugyanaz a recept a gyógyulásához. Lehetőségünk szerint csemegézzünk a szelídebb gyógymódok között is, de ne feledkezzünk meg orvosunk utasításairól sem.

Ingyenes por-allergénszint felmérés ágyából, szőnyegéből, kárpitozott bútorából. Győződjön meg  róla saját szemével mi okozza az allergiás tüneteit otthon! Nem csak megtaláljuk allergiája forrását, de azonnal meg is szabadítjuk az irritáló anyagoktól! Részletekért katt ide…

Az allergia hagyományos kezelési lehetőségei

Amint az orvos azonosította az allergiás reakciót okozó anyagot, első lépésben ezt kell eltávolítani a beteg környezetéből. Ez sok esetben nehéz feladat, de van rá lehetőség, hogy minimálisra csökkentsék az allergénekkel való érintkezést, ezáltal enyhítsenek az allergiás tüneteken. Az allergénmentesítés óriási segítséget nyújt a beltéri allergének felszámolásában.

A poratka allergia hatékony ellenszere az allergénmentesítés.

Most kedvezményesen próbálhatja ki az allergénmentesítést!

Részletek itt…

Amennyiben az allergén mentesítés nem megoldható (pl. pollen allergia esetén) úgy második lépésben jöhet szóba az allergia gyógyszeres kezelése. Itt kell megemlítenünk az antihisztaminok és  új generációs antihisztaminok segítségét. Ezek nagy jelentősége, hogy a szezonális allergének megjelenése előtt meg is előzhetik az allergiás reakciók kialakulását.

Emellett a helyileg alkalmazható antihisztaminok és gyulladáscsökkentők (szemcsepp, orrspray) is hasznos kiegészítői lehetnek az allergia kezelésének.

Utolsóként említeném meg az ún. hyposensibilizáló-túlérzékenység csökkentő kezelést, mely úgy szünteti meg a túlérzékenységet, hogy a beteg fokozatosan növekvő adagokat kap az allergénből. Ez a módszer azonban a tudomány mai állása szerint cseppet sem mondható veszélytelennek.

Ezt tanácsolják az orvosok minden allergiás betegnek
  • Lehetőleg ne dohányozzon és ne fogyasszon alkoholt, mert ezek súlyosbítják az allergiás tüneteket!
  • Kerülje az irritáló gázok, gőzök (cigaretta füst, ammónia, klórgáz stb…) belégzését!
  • A mozgás segíti a szervezet ellenálló készségét fölerősíteni, így az allergiás tüneteink javulhatnak. Az úszás, séta, torna javasolt testedzési forma allergiás betegeknek.
  • Bizonyos szakmákban a munka jellege vagy környezete olyan lehet, amely elősegíthetik az asztma kialakulását, ill. annak fölerősödését. Ilyen szakmák pl. a kertészet, műbútor-asztalosság, pékség, fodrászat, kémiai iparágak, egészségügy, állatgyógyászat. Allergia esetén tanácsos ezeket elkerülni!

Mielőbbi jobbulást kívánok minden allergiás sorstársamnak!

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..