Ezek az undorító lények mindenhol jelen vannak környezetünkben, és létezésükkel sokunknak okoznak fejtörést. A problémát a poratka ürüléke jelenti, ami igen agresszív fehérjéket tartalmaz, így az érzékenyebbeknél könnyen alakulhat ki vele szemben allergia.

Tudta, hogy az otthonában elszaporodott házi poratkák potenciális allergén forrást jelentenek az Ön, és szerettei egészségére?

A lakáson belüli allergének közül a házi poratka ürüléke okoz leggyakrabban légúti allergiát, ekcémát, asztmát.

Ezek a pókszabásúak közé sorolható ízeltlábúak első ránézésre a kullancsra hasonlítanak leginkább. A poratka számára legideálisabb az állandó meleg, és a 60-80% közötti relatív páratartalom. Így az egyik legjobb védekezés ellenük, ha lecsökkentjük otthon a páratartalmat és hőmérséklet.
Bosszantó lakótársaink a testfelszínünkről folyamatosan leváló elhalt bőrdarabkákkal táplálkoznak, így rendkívül jól érzik magukat a közelünkben.

Tetemes mennyiségben fordulnak elő a lakásban található szőnyegek, kárpitozott bútorok porában, de  fekhelyünk a legideálisabb életterük.

Egy rendszeresen használt ágyban a poratka szám több millióra is tehető, ami komoly problémát jelent egy allergiásnak!

Ingyenes por-allergénszint felmérés ágyából, szőnyegéből, kárpitozott bútorából. Győződjön meg  róla saját szemével mi okozza allergiás tüneteit otthon! Nem csak megtaláljuk allergiája forrását, de azonnal meg is szabadítjuk az irritáló anyagoktól! Részletekért katt ide…

A házi poratka által okozott betegségek skálája igen széles:
  • egész éven át tartó nátha
  • orrdugulás
  • ekcéma
  • csalán kiütés
  • kötőhártya gyulladás
  • allergiás asztma
  • migrén
Gondolta volna, hogy  poratkák lehetnek a felelősek
az éjszakai horkolásért is?

Mit lehet tenni ellenük?

Talán irtsuk őket házilag?

Léteznek  poratka írtó szerek, melyek ugyan elpusztítják a házi poratkákat, de magára az allergénre, az ürülékükre nincsenek befolyással. Erre egy újabb szer, a csersav lenne képes.

Sohasem tudhatjuk azonban, hogy melyik vegyszerre vagyunk érzékenyek, ezért minél ritkábban alkalmazzuk azokat.

Néhány hónap alatt a poratkák újra elszaporodnak, hiszen a ruhánkon, bőrünkön folyamatosan hazaszállítjuk őket otthonunkba, egy szellőztetés során is bekerülnek a kinti porral együtt. Az irtást tehát rendszeresen ismételni kellene, ami a vegyszerek belélegzését, bőrünkkel való érintkezését folyamatosan fenntartaná. Kétséges az is, hogy milyen mélységben tudják hatástalanítani a kárpitban, ágymatracban megbúvó élőlényeket, poratka ürüléket.

Ki szeretne egy vegyszerekkel átitatott ágyba belefeküdni,
és ott egy jóízűt aludni?

Válasszon inkább ennél sokkal szelídebb, a környezetünkre és egészségünkre is ártalmatlan módszert a poratkák elleni harcban.

Házilag a portalanítás, gyakor porszívózás, matracvédő alkalmazása és az ágynemű gyakori mosása sokat segíthet!

A poratkák ellen professzionális megoldás az allergénmentesítő mélytisztítás, amely a háziporral együtt tünteti el otthonából a poratkákat és allergéneket a problémás helyekről!

Professzionális mélytisztító szolgáltatásunkról bővebben itt olvashat…

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..