Mindenki számára fontos, hogy a vásárlás után is hosszú évekig megmaradjon matraca eredeti szépsége. De hogyan tudjuk megőrizni matracunk eredeti állapotát?

Hallhattuk már több forrásból is, hogy a matracot időnként érdemes megfordítani. A matracok élettartamát kedvezően befolyásolja, ha a terhelés nem mindig ugyanarra a pontjára esik. Senkinek sem mindegy, hogy hány évig tudja használni matracát úgy, hogy az kényelmes is maradjon.

Leggyakrabban a matracok deréktáji része károsodik, tekintve, hogy a fekvő testhelyzetben lévő emberek súlypontja a fenekéhez esik, így az ágybetét fokozottabb terhelésnek van kitéve ezen a részen. Jó néhány típus egyoldalas változatban készül, azonban a matracok többsége szimmetrikus szerkezettel bír és igényli az időközönkénti átforgatást.

Javaslat: A fordítást végezzük el mind kereszt, mind pedig hosszirányban és mindezt úgy, hogy legyünk tekintettel az esetleges téli és nyári oldalas tulajdonságra. Célszerű a kezdeti időszakban mindezt néhány hetente, később pedig néhány havi rendszerességgel elvégezni.

Matrac tisztítás 3 fő lépése:

Forgasd a matracod!

Legfontosabb, hogy időnként forgassuk a matracokat. Ennek oka, hogy célszerű ágybetétünket a lehető legegyenletesebben terhelni, lehetőség szerint minden részén ugyanolyan mértékben kihasználni. Jelentősen meghosszabbíthatjuk ezzel a matrac élettartamát. A vásárlást követően érdemes a matracot hetente forgatni, majd később rátérhetünk a 3 hónapos forgatási időre.

Használj matracvédőt!

Az izzadtság és egyéb szennyeződések a matracba szivárognak, és egy idő után már nem lesz higiénikus, tiszta a matracunk.

A matracvédő:

  • óvja a matracot a szennyeződésektől pl.: az izzadságtól a kávé és üdítő pacáktól, és a kopástól
  • legjobb védekezési mód a kórokozókkal, parazitákkal, gombákkal szemben
  • segít a hőháztartási egyensúly megtartásában
  • egészségügyi és szépségápolási szerepe is van

Tisztítsd ki a matracod!

Egyre többet szenvedünk az allergiától, az asztmától, száraz levegőtől. Az atkák legszívesebben az ágyban, a kárpitozott bútorokban, szőnyegekben laknak. A poratka irtása rendkívül körülményes rejtőzködő életmódja miatt.

Hatékony poratka-és allergénmentesítésről itt olvashat…

Forrás: www.matracos.hu

 

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..